Op deze pagina schrijf ik wat over de verzorging van de Russische dwerghamster. 

Voer
Er bestaan heel veel soorten voer. Waar ik op let, is dat er niet teveel bix in het voer zit, dit laat een hamster liggen. Terwijl ik dit schrijf moet ik ook nog bepalen welk voer ik mijn hamsters straks zal gaan geven. Voorheen gaf ik Harry Hamstervoer, dit beviel erg goed. Een Rusje eet ongeveer een halve eetlepel aan droogvoer per dag. Geef in het begin of na het verschonen wat meer, dan kan je hamster weer gaan hamsteren.

Naast het droogvoer kun je je hamster natuurlijk bijvoeren. Brinta, aangemaakt met koffiemelk, is lekker vet en hamsters zijn er vaak dol op. Hamstersnoepjes geef ik minder graag, omdat hier vaak erg veel suiker in zit of soms iets anders wat me niks lijkt. Dan voer ik liever bij met bijvoorbeeld groente, zoals broccoli. Dit is ook lekker makkelijk, want de hamsters krijgen dan gewoon een beetje van wat ik zelf eet die dag. Hierbij let ik wel op of hamsters dit wel mogen. Hamsters mogen namelijk niet alle soorten groente en fruit die wij eten hebben. Twijfel je? Stuur me gerust een berichtje.

Verder kun je je hamster nog verwennen met meelwormen, dit vinden ze erg lekker. Meelwormen zijn te koop bij de dierenwinkel, en je geeft ze levend.

Verschonen
Hoe vaak je het hok moet verschonen, hangt een beetje van je hamster af. Soms hoef je het hok helemaal niet zo vaak te verschonen, omdat je hamster één hoekje van het hok als toilet gebruikt. Dit kun je dan eenvoudig verschonen zonder dat je het hele hok verschoont. Veel mensen verschonen hun hok één keer in de twee weken, dat is een prima frequentie.

Verdere verzorging
Naast het voeren (en verversen van het drinkwater) en verschonen, blijft natuurlijk het knuffelen met je hamster over. Ik probeer mijn hamsters dagelijks op te pakken, zodat ze lekker tam blijven. 

Heb je na bovenstaande informatie nog vragen? Stel ze gerust! Stuur me een berichtje via 'Contact' bovenaan de pagina.