Er bestaan verschillende soorten hamsters. Ik fok zelf enkel met Russische dwerghamsters. Op deze pagina geef ik wat informatie over deze soort hamster.

Solitair
Erg belangrijk is dat hamsters sollitaire dieren zijn. Het is dus niet zielig om een hamster alleen te huisvesten! Zet je hamsters bij elkaar, dan gebeurt het vaak dat er gevochten gaat worden en dat je uiteindelijk een gewonde of zelf overleden hamster overhoudt. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Een mannetje en vrouwtje kunnen elkaar wel verdragen na een goede koppeling, maar zelfs dit kan mis gaan, er er bestaat natuurlijk een (grote) kans op kleintjes. Dit is ook niet zomaar de bedoeling.

Tam
Al mijn Rusjes verhuizen tam naar een nieuwe eigenaar. Het kan zo zijn, dat de eerste dagen na de grote verhuizing, je nieuwe hamster nog wat schrikkerig is en misschien zelfs bijt. Geeft niks, ze moeten na zo'n verhuizing soms gewoon even wennen. Probeer als het gaat je hamster wel iedere dag even op te pakken, zodat je hamster hier aan gewend blijft en tam zal blijven. 

Slapen
Hamsters zijn nachtdieren, wat inhoudt dat ze het grootste gedeelte van de dag slapen. Je hamster is dus vooral in de avond, nacht en soms ochtend actief. Je zal ze echter heus wel zien overdag.

Krabben?

Sommige mensen denken dat de hamster zichzelf steeds maar krabt. Dit is niet zo, de hamster wast zichzelf. Dit hoef je zelf dus niet te doen! Een hamster houdt zichzelf heel goed schoon. Wat je soms ook ziet gebeuren, is dat een hamster zijn wangzakken gaat legen. Je zult je verbazen hoeveel voer een hamster op kan slaan in twee wangzakken...

Heb je na bovenstaande informatie nog vragen? Stel ze gerust! Stuur me een berichtje via 'Contact' bovenaan de pagina.